روانشناس نوجوان
رزرو وقت مشاورهروانشناس نوجوان میتواند در موارد زیر به شما کمک کند
مراحل روانشناسی نوجوان
1آشنایی دکتر روانشناس با نوجوان پسر یا دختر
2برقراری ارتباط دوستانه و صمیمی با نوجوان
3برگزاری تست شخصیت از نوجوان
4علت یابی مشکلات روانشناختی نوجوان
5ارائه راهکارهای درمانی متناسب با سن نوجوان
سوالات متداول روانشناس نوجوان
زمانی که نیازهای جنسی نوجوانان به سبب بلوغ جنسی به اوج می رسد سنین 15 الی 18 سالگی می باشد.
اوج بروز نیازهای جنسی بدین معنی است که نوجوانان به سبب تغییرات جنسی و هورمونی شان ممکن است نیازهای جنسی شان را شدیدتر از پیش احساس کنند.
ولیکن باید توجه داشت در صورت عدم مدیریت صحیح این نیازها توسط والدین با کمک های تخصصی روانشناس نوجوان، ممکن است خطرات و آسیب های متعددی شامل حال نوجوان گردد.
بنابراین بهترین پیشنهاد این است که والدین به همراه فرزندان نوجوان خود به هنگام شروع بلوغ جنسی به نزد روانشناس نوجوان چه در تهران و چه شهر محل زندگی شان رفته و به مشاوره با ایشان بپردازند.
سنین نوجوانی از اهمیت بسیاری برخوردار است و خوب است که والدین به این بازه زمانی توجه کنند.
بله ممکن است نوجوانان علاوه بر افسردگی نیز دارای بیماری های روانی دیگری از جمله اضطراب، وسواس، پرخاشگری شدید و..شوند و این نیز به میزان شدت احساس افسردگی در وی وابسته بوده و نیاز است که نوجوان به دکتر روانشناس نوجوان مراجعه کند.
افسردگی در سنین نوجوانی در صورتی که توسط دکتر روانشناس نوجوان به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی نیز در تهران یا هر شهر دیگری کنترل نشده و از افزایش میزان شدت آن جلوگیری نگردد بسیار می تواند در آینده برای نوجوان مشکل آفرین باشد.
روانشناس نوجوان به نوجوان کمک می کند تا به علل بروز مشکلات دریابد و نیز به شناخت دقیق تر و کامل تری از خود دست یابد.
همچنین روانشناس نوجوان نیز سعی می دارد به وی کمک کند تا به شناخت خوبی از خود دست یافته و بیشتر با علایق و استعدادها و توانمندی هایش آشنا گردد.
دکتر روانشناس بسیار می تواند مسبب افزایش میزان اعتماد به نفس و عزت نفس نوجوان گردد و به او در پیشرفت در زندگی کمک کند.
همچنین دکتر روانشناس نوجوان به وی کمک می کند تا با به هنگام بلوغ جنسی به خوبی در این بازه زمانی رفتار و عمل نموده و دچار بحران های روانشناختی نشود.
بله.در صورتی که والدین تمایل داشته باشند به جای مراجعه حضوری به مرکز مشاوره روانشناسی نیز از جلسات روانشناس نوجوان به صورت آنلاین و تلفنی بهره مند شده و از راهنمایی ها و کمک های تخصصی دکتر روانشناس نیز استفاده کنند.
لذا به سبب پیشرفت علم و تکنولوژی نیز بهره گیری از جلسات مشاوره روانشناسی نوجوان یا خانواده و..نیز به صورت آنلاین بسیار پرطرفدار و محبوب گشته و دارای نتایج بسیار موثری نیز هستند.
تغییرات جنسی و جسمانی که بر نوجوانان به سبب بلوغ نائل می گردد سبب می شود نوجوانان در بروز برخی خلقیات دچار مشکل شده و نتوانند به خوبی احساسات و هیجانات خود را ابراز دارند.
زیرا ممکن است به سبب بروز این تغییرات دچار تغییراتی در احساس و رفتار شوند و گاهی این احساسات منفی بوده و باعث اِعمال پرخاشگری و حساسیت گردند..
به نوعی که خود نوجوانان ندانند برای چه این احساسات در آن ها شدت یافته است.
بنابراین علت پرخاشگری و زودرنجی و حساسیت نوجوانان نیز به سبب ایجاد تغییرات جنسی و جسمانی می باشد.
شروع سن بلوغ دختران نیز در طی 8 الی 13 سالگی می باشد و شروع سن بلوغ پسران در طی 9 الی 14 سالگی می باشد.
لذا بلوغ جنسی نیز گاهی در برخی نوجوانان به شکل زودرس و در برخی به شکل دیررس نمایان می گردد.
سن بلوغ زودرس در دختران قبل از سن 8 سالگی و سن بلوغ دیررس ایشان در سن 13 و پس از 13 سالگی می باشد.
سن بلوغ زودرس در پسران قبل از 9 سالگی و سن بلوغ دیررس ایشان در سن 14 و پس از 14 سالگی می باشد.
پیشنهاد می گردد والدین در برخورد با فرزندانشان بیشتر به آن ها محبت کرده و به آن ها به خصوص در دوران بلوغ نیز توجه بسیاری داشته باشند زیرا نوجوانان تمایل بسیاری به محبت از سوی والدین خود دارند.
(بهتر است یادآور شد محبت به فرزندان به معنای برآورده ساختن تمام نیازهای وی نمی باشد.)
شاید برخی از والدین این سوال برایشان پیش آید که وقتی فرزندم مدام در اتاقش می ماند و تمایلی به حرف زدن با ما ندارد باید چگونه رفتار کرد!
لذا بهتر است والدین سعی کنند به حرف های فرزند نوجوان خود گوش فرا داده و از احوالات و دغدغه های فکری وی آگاه یابند.به او کمک کرده و با او همدلی کنند.
توصیه می گردد والدین، فرزندان خود را تشویق کرده و آن ها را با کسی مقایسه نکنند.
دکتر روانشناس نوجوان به ایشان کمک می کند با نشانه ها و علائم بلوغ جنسی نیز آشنا شده و به خوبی به آن ها واکنش دهد.
همچنین دکتر روانشناس به نوجوان کمک می کند نیازها و علایق خود را شناخته و در راستای نیاز های خود حرکت کنند.
مشاور روانشناس نوجوان کمک می کند نوجوان دختر و پسر بتواند با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کرده و رابطه صمیمانه ای داشته باشند.
همچنین ایشان کمک می کند نوجوان نیز بتواند به خوبی هیجانات و احساسات خود را کنترل نموده و به شکلی صحیح و درست ابراز وجود کنند.
از نشانه های بلوغ جنسی در دختران رشد نمایان سینه ها می باشد در اکثر مواقع نیز رشد سینه ها با درد همراه بوده و برای دختران دردناک می باشد.
لذا در این بین در دوران بلوغ نیز موهای دستگاه تناسلی دختران بیش از پیش رشد کرده و اولین دوره عادت ماهانه ایشان نیز شروع می گردد.
باید توجه شود اولین دوره ماهیانه نیز پس از گذشت دو سال از بلوغ جنسی شروع می گردد.
از نشانه های بلوغ در پسران رشد بیضه ها می باشد.پسران هم به مانند دختران نیز در دوران بلوغ شاهد رشد موهای دستگاه تناسلی و دیگر اندام ها از جمله زیربغل خواهند بود.
بله لازم است که این نیازها کنترل و مدیریت شوند زیرا در صورتی که به آن ها بی توجهی شود و نوجوان این نیازها را با شدت فراوانی ابراز یا به طور کل سرکوب کند نیز ممکن است با مشکلات روحی و روانی مواجه شده و دچار مشکلات متعددی در آینده گردد.
از جمله این مشکلات:
بی بند و باری و تعدد میل جنسی
اعتیاد به تماشای فیلم های پورن و سکس
بی میلی جنسی
و..
توضیحات روانشناس نوجوان
موضوعات این مقاله
دکتر روانشناس نوجوان کیست؟
روانشناس نوجوان کسی است که بر اساس اصول روانشناسی به نوجوانان کمک می کند تا در صورت وجود مشکلات متعدد با کمک خویش به بهترین نتایج دست یافته و نیز بتواند مهارت های حل مسئله را پیش گیرد.
مهم ترین بحرانی که نوجوانان به سبب آن نیازمند مراجعه به جلسات حضوری مشاوره و یا بهره مندی از جلسات تخصصی آنلاین و تلفنی می باشد، دوران بلوغ جنسی است که نوجوانان می توانند با کمک های دکتر روانشناس نوجوان این دوران را به خوبی طی کرده و با چالش های آن نیز به خوبی رو به رو شوند.
دکتر روانشناس بسیار به سلامت روان نوجوان دختر و پسر اهمیت دارد و نیز فرقی ندارد نوجوانان در جلسات حضوری مرکز مشاوره نوجوان در تهران یا آنلاین و تلفنی شرکت کنند زیرا دکتر روانشناس نوجوان بسیار دلسوزانه به ایشان و دغدغه هایشان توجه نموده و اهمیت زیادی به حال روحی شان می کند.
وظایف دکتر روانشناس نوجوان در مرکز مشاوره روانشناسی به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی
وظایف روانشناسان نوجوانان به سبب نوع درمان و حیطه ای که در آن زمینه مشغول به کار هستند بسیار متفاوت می باشد لذا برخی ممکن است بر روی ناتوانی یادگیری کودک و نوجوان کار کرده و برخی روانشناسان بر روی اضطراب وی و یا دیگر مشکلات و اختلالات روانشناختی.
ولیکن به طور کل تمامی روانشناسان نوجوان سعی می دارند در ابتدا به تشخیص احتمالی اختلال روانشناختی پرداخته و به درمان آن مشکل یا مشکلات مشغول گردند. بسیار مهم است که روانشناس نوجوان به تشخیص احتمالی مشکلات نوجوانان پرداخته و به وی کمک کند تا این مشکل در طی زمان حل شده و نوجوان نیز رو به بهبودی رود.
به طور کل وظایف دکتر روانشناس نوجوان نیز به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی عبارتند از:
- کمک به نوجوان به سبب شناخت استعدادها، توانایی ها و نقاط قوت و ضعف
- کمک به نوجوان به سبب درک و پذیرش اشتباهات خویش
- افزایش توانایی نوجوان در برقراری مهارت های ارتباطی
- آشنایی با دوران بلوغ جنسی و چالش ها و بحران های آن اعم از پرخاشگری، حساسیت و زودرنجی، احساسات مخرب نسبت به تغیرات ظاهری و فیزیکی و..
- افزایش مهارت های حل مسئله
- ابراز صحیح احساسات و هیجانات
- و..
بنابراین روانشناس نوجوان بسیار می تواند نقش موثری در بهبود مشکلات روحی نوجوانان داشته و به ایشان کمک کند تا مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهند.
دکتر روانشناس به سب ایفای وظایف خود کمک بسیاری به سازنده تر شدن اهداف و تصمیم گیری های نوجوانان می کند. اهمیت به بهره مندی از کمک های تخصصی روانشناس نوجوان نیز می تواند بسیار در پیشبرد زندگی مفید باشد.
رایج ترین و مهم ترین مشکلات دوران بلوغ نوجوانان
همانطور که بیان شد دوران بلوغ می تواند دچار چالش ها و مشکلاتی بری نوجوانان باشد که آسیب های متعددی به ایشان وارد کند به همین سبب لازم دانستیم به برخی از این مشکلات اشاره کنیم:
افسردگی و گوشه گیری
به سبب تغییرات هورمونی نیز احساسات نوجوان تخت تاثیر قرار گرفته و سبب می گردد وی به طور ناخودآگاه دچار افسردگی و زودرنجی گردد.بر اساس تحقیقات انجام شده افسردگی در دوران بلوغ طبیعی می باشد ولیکن نباید بیش از حد باشد لذا در این صورت نوجوان حتما باید به یک روانشناس نوجوان مراجعه کند.
اضطراب و استرس
در صورتی که میزان اضطراب طبیعی باشد مشکلی برای نوجوان پیش نمی آید ولیکن اکر اضطراب نوجوان بیش از حد باشد ممکن است به وی آسیب بسیاری وارد شود لذا نیاز است که ایشان از راهنمایی های دکتر روانشناس نوجوان بهره مند شود و نیز فرقی نمی کند این جلسات حضوری، آنلاین و یا تلفنی باشند.
اعتیاد
اعتیاد در بین نوجوانان می تواند به هر دلیلی رخ دهد.از عدم رابطه خوب با خانواده گرفته تا فشارهای روانی دیگر.لذا این اعتیاد می تواند به هر طریقی باشد، اعتیاد به تلفن همراه، اعتیاد به بازی های کامپیوتری، اعتیاد به سیگار و مواد مخدر، اعتیاد به دزدی، دوست بازی و اعتیاد به تنبلی و..باشد.بنابراین پیشنهاد می گردد والدین در این دوران اهمیت بسیاری به فرزندان خود دهند و با آن ها با ملایمت و مهربانی رفتار کنند.
کاهش و از بین رفتن اعتماد به نفس
به سبب تغییرات ظاهری و فیزیکی(جسمانی)نیز نوجوانان ممکن است دچار بی اعتماد به نفسی شده و نسبت به خودشان احساس خوبی نداشته باشند ولیکن مهم بسیار لذت بخش است که نوجوانان با بهره گیری از کمک های تخصصی روانشناس نوجوان، صبر کردن و دیدن زیبایی هایشان را پس از مدتی مشاهده کرده و اعتماد به نفس شان افزایش گردد.
پرخاشگری و عدم کنترل خشم
رو به رو شدن با تغییرات جسمانی و جنسی و به طور کل هورمونی نیز ممکن است نوجوان را دچار تجربه احساسات جدیدی گردانده و به مرور در دوران بلوغ نیز سبب گردد ایشان نتواند هیجانات و احساسات خود را کنترل کند و به هر سبب دچار خشم و پرخاشگری گردد.مراجعه به روانشناس نوجوان می تواند در کاهش میزان پرخاشگری وی تاثیرگذار باشد.
لذا بسیار مهم است که از شدت عصبانیت و پرخاشگری نوجوان در دوران بلوغ کم شده و به این مسئله توجه گردد زیرا ممکن است پرخاشگری وی در دراز مدت بیشتر شده و مشکلات دیگری را ایجاد کند.
ناتوانی در تشخیص نیازهای خویش
نوجوانان در دوران بلوغ نیز ممکن است ندانند از زندگی چه می خواهند.بیشتر احساس خوبی نداشته و از درس فرار می کنند.در دوران نوجوانی نیز به سبب ارتباطات گسترده تر نوجوانان با دیگر هم سالان ممکن از سبک زندگی یکدیگر الگوبرداری کرده و این نیز برایشان مشکل آفرین باشد زیرا تماما به مثل دیگران فکر کرده و تصمیم می گیرند به نوعی افسار زندگی شان دست خودشان نیست.
بنابراین روانشناس نوجوان می تواند به وی کمک کند تا مهارت های تصمیم گیری را آموخته و بتواند به دور از مقایسه کردنی نیازها و تمایلات خویش را بشناسند و در راستای آن ها قدم بردارد.
عادت به تکرار رفتارها و نداشتن هدف
نوجوان در دوران بلوغ و نوجوانی ممکن است بیشتر به کارهای همیشگی شان بپردازند و به همین سبب ندانند که چه هدفی در زندگی دارند.و به مرور این بی هدفی سبب می گردد نوجوان دچار خود کم بینی، اعتماد به نفس نداشتن و مشکلات دیگری شود.
بنابراین کمک ها و راهنمایی های روانشناس نوجوان چه به صورت حضوری در مرکز مشاوره روانشناسی چه آنلاین و تلفنی در تهران یا سایر شهرها نیز می تواند به کشف استعدادها و اهداف نوجوان کمک کرده و بر شناخت علایق اش موثر باشد.
و بسیاری مشکلات دیگر که ممکن است در نوجوانان ایجاد گردد.
اهمیت مراجعه به روانشناس نوجوان به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین
مراجعه نزد روانشناس نوجوان تنها نیاز به وجود مشکل یا رو به رو شدن با بلوغ جنسی نمی باشد زیرا والدین می توانند در هر زمان به جهت افزایش مهارت های ارتباطی نوجوان یا استعدادیابی و..نیز به نزد روانشناس خانواده یا نوجوان رفته و از راهنمایی های ایشان بهره مند شوند.روانشناس علاوه بر بهبود و درمان اختلالات روانی نیز می تواند راهنمای خوبی برای افزایش صمیمیت رابطه والدین با نوجوان و نوجوان با دیگر افراد باشد.
پس مراجعه حضوری به مرکز مشاوره در تهران یا هر شهر دیگری و یا بهره مندی از جلسات تخصصی و درمانی روانشناسی نوجوان به صورت آنلاین و تلفنی بسیار مهم و موثر بوده و می تواند برای نوجوانان کمک کننده باشد.
حتما باید نوجوان دارای مشکل روانشناختی باشد که به جلسات روانشناسی برود؟
خیر روانشناس نوجوان علاوه بر درمان اختلالات روانشناختی نوجوانان، به نوجوانانی که به دنبال کشف استعدادها و مهارت های شغلی و تحصیلی و..همچنین شناخت علایق و نقاط قوت و ضعف خویش هستند و یا تنها به آشنایی با دوران بلوغ و یا افزایش مهارت های زندگی و..نیز هستند کمک می کند تا به بهترین نتایج دست یافته و به خوبی پیش رود.
لذا می توان علاوه بر مراجعه حضوری نیز از جلسات آنلاین و تلفنی هم استفاده نمود.
روانشناس نوجوان می تواند به او در شناخت هویت خویش کمک کند؟
بله برخی نوجوانان به خصوص در دوران بلوغ نمی دانند چه نوع شخصیتی دارند و چه چیزهایی را دوست دارند و از چه چیزهایی بدشان می آید.ممکن است ندانند از زندگی چه می خواهند و تنها به تکرار رفتارهای همیشگی تن می دهند و..در این مواقع روانشناس نوجوان کمک می کند تا به شناخت خوبی از هویت خود دست یابد.
مزایای مراجعه به جلسات دکتر روانشناس نوجوان چیست؟
کنترل نیازهای جنسی-شناخت استعدادها و توانایی ها-شناخت نقاط قوت و ضعف-افزایش مهارت های ارتباطی-افزایش خود دوستی و خود شناسی و..